Studieliv

Tilbage

 

Filmklub i skolens egen biograf, litteraturklub, hvor du får sparring med forfatter, ølbrygning, hvor du er med fra maltning til etiketterne sættes på flaskerne, rollespilsklub, kajakker, SUPs og alt muligt andet. Aktivitetstilbuddet på Struer Statsgymnasium spænder bredt fordi vi har elever med vidt forskellige interesseområder. Der er ganske enkelt noget for enhver smag. Vi kalder det studieliv.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige ting, man kan gå til om eftermiddagen. Til næste skoleår vil der med garanti ske nye ting, for kommer elever eller lærere med en god idé, så prøver vi det af.

 

Foto- og film-workshopklubben

– kom og lav bedre fotos og film. Skolen har masser af udstyr og MAC pc’er med redigeringsprogrammer, som du kan lege med.

 

Filmklub

Elsker du gode film? Elsker du at snakke om hvorfor de er gode? Så er SSGs filmklub med egen rigtig biograf lige noget for dig. Man mødes for at se filmen, hygger sig og så får man bag efter en snak om, hvad der var særligt ved netop den film eller den filmgenre. Hver måned stemmer eleverne om månedens film, som så ruller over lærredet.

 

Ølbrygning

Skolen råder over 2 stk. Brewster NG programmerbare elkedler fra Brewolution. Kapaciteten er ca. 30 L per stk. De befinder sig i skolens bryggeri i kælderen i F-bygningen (FK13), og kunne du tænke dig at lege brygmester i hele processen fra maltning til design af egne etikketter, så er det noget for dig. En gruppe HTX-elever har fx. brygget SSGs første HT-Xmas.

 

Lystfiskeri

Et par gange årligt arrangeres der lystfiskerevents, for dem der gerne vil ud med snøren. Eksempelvis var der i skoleåret 2019-20 en event med havørredfiskeri som tema, hvor lokale eksperter delte ud af deres tips og tricks.

 

E-sport

SSG`s nye E-sport klasse på HTX får undervisning af firmaet EsportService i tæt sammenhæng med elevernes studieretningsfag med særlig fokus på faget programmering. Eleverne får desuden et læringsbevis ved endt forløb. Og det vil være den primære brug af SSGs E-sportslokale. Men der arrangeres derudover event og konkurrencer hvor SSG`s helt eget E-sport hold deltager.

 

Kulturklubben

I kulturklubben drøfter man litteratur og film. Eleverne skrev fx. egne værker i litteraturklubben der indgik i en antologi om at være ung i Struer, som blev udgivet i samarbejde med Lydens By. Undervejs fik eleverne sparring af en forfatter og af undervisere fra SSG. Tre til fire gange årligt mødes vi i Kulturklubben på SSG. Her dyrker vi elevernes (og lærernes) interesse for forskellige områder indenfor blandt andet film, musik, litteratur og kunst. Kulturklubben er en mulighed for at møde ligesindede og samtidig en mulighed for at blive klogere og dygtigere. Alle er velkomne.

 

Elevråd

Elevrådet er sammensat af elever fra alle skolens uddannelser. I skoleåret 2019-20 besluttede elevrådet og festudvalget PNYX desuden at holde flere fælles møder. Kan du tænke dig at lære, hvordan en organisation som en skole virker, hvordan man kan få indflydelse eller har du bare gode idéer til, hvordan vi sammen gør SSG til en endnu bedre skole.

 


Art Club | Drama Club | Rollespilsclub

I skolens Art Club kan du lave egne kreative værker i alskens materiale. Her kan du se udstillingen af værker til skolens forårsfestival.

Der ud over har en gruppe IB-elever har taget initiativ til at skabe en dramaklub for dem, der gerne ville arbejde med skuespil og teater.

En anden gruppe elever har skabt SSGs egen rollespilsklub for dem, der finder universet med Dungeons and Dragons fascinerende. Klubben har sit eget lokale, hvor de mødes. Klubben er under opstart.

 

Science club

Skolen har laserskærer, robotter, Lego Mind Storm, 3d-printere og meget andet teknologisk grej, som man kan nørde og lege med. Hvis du synes at det er skægt at udforske, hvordan den nye teknologi rent faktisk fungerer og hvad man kan bruge den til, så er Science Clubben bestemt noget for dig.

 

Kajak og SUP

En hel trailerfuld havkajakker samt al relevant udstyr står klar noget vejret er til det. Man kan komme med på ture for at se Struer fra vandsiden. Der er desuden mulighed for at tilmelde sig et 16 timers IPP 2 kursus, hvor man lærer de forskellige redningsøvelser og forskellige styretag alt sammen med en legende tilgang.

Der er begrænset plads på kurset.

 

Fredagscaféer

Elevaktivitetsudvalget planlægger og gennemfører en håndfuld fredagscaféer hvert skoleår med en aktivitet som omdrejningspunkt. Det kan være en sportsturnering, brætspil, stand up, musik eller bare hygge. Der er lærere og elever med i udvalget via elevrådet.

 

PNYX

Sådan hedder skolens festudvalg med elever. Sammen med servicechef og rektor fastlægger en håndfuld fester hvert år, og udvalget er selv ansvarlig for at tilrettelægge festerne. Der er lærere bag baren og et professionelt vagtselskab sikrer den hyggelige stemning. Der er som regel et tema og der foregår forskellige aktiviteter som konkurrencer og spil.


MUN (Model United Nations)

Hvert efterår afholder skolen MUN – som er forkortelsen for Model United Nations. Det er et spil, hvor eleverne simulerer FN i miniformat, men med seriøsitet og høj faglighed. Alle skolens elever kan deltage i spillet som varer et par dage og som omfatter sociale aktiviteter også. Så hvis du kan lide at debattere og drøfte globale problemstillinger, vil vide mere om, hvordan FN fungerer og gerne vil udfordre dig selv i at tale for en forsamling, så skal du ikke tøve med at melde dig til. ST. Mun er den elevorganisation, som står for arrangementet under bistand fra en lærerkoordinator. De har deres egen hjemmeside https://struermun.com/ , hvor du kan se billeder og læse mere og en Facebookprofil https://www.facebook.com/stmunstruer/

 

Lektiecafé

Hver uge er der skriveværksted i skolens stue i A-bygningens vejledningscenter. Her er er ligeledes en lektiecafé – typisk med en matematiklærer tilstede, men der sidder også en fastholdelsesvejleder med forskellige fag. Her kan man skrive sine opgaver eller blot læse lektier til de kommende dage.

Når der om torsdagen er skriveværksted, er der lidt forfriskninger fra kantinen til at tanke op med.

 

Frivillig idræt og motionsrum

Skolen tilbyder også eleverne at få brugt kræfterne uden for skoletiden. Der er hockey-træning op til den årlige skoleturnering, ligesom eleverne kan benytte sig af skolens eget motionsrum, som ligger i kælderen under E-bygningen. Bare giv den gas!

 

Mountain bikes

Flere klassesæt af Mountain bikes hænger klar i idrætshallens kælder til at komme ud på de nye spor i Struer og omegn. Det bruges lige nu i idrætstimerne.

 

 

 

Billederne kan være underlagt ophavsret.