EUD & EUX

Tilbage

Frisør, fashion og butiksdrift

Frisøruddannelsen er for dig der interesserer dig for trends, mode og mennesker. Vi går i dybden med tidens hårmode, trends og designs, og du bliver introduceret til grundlæggende fagbegreber inden for design, makeup, butiksdrift og merchandising, således at du udvikler et relevant og særligt fagsprog.

Frisøruddannelsen giver en grundlæggende viden om at klippe, sætte og pleje hår. Du får desuden viden om de mange produkter, der er i handlen og om den måde de virker på. Der findes både plejende produkter og produkter, der bruges til at sætte håret med. Du lærer bl.a. om klippeteknik i kort og langt hår, at lave forskellige slags permanent og at fastgøre løse hårdele, de såkaldte extensions. Du lærer også at klippe skæg, farve bryn og øjenvipper og lægge makeup. Desuden lærer du om frisørdesign på både herrer og damer, og får viden om de nyeste teknikker og trends inden for hårmode.

På SSG får du iværksætteri og tilegner dig viden om opstart af egen butik. Du stifter bekendtskab med diverse salgsteknikker, går bag om varebehandling, belysning, farver, skilteskrivning, idélære samt den nyeste viden om butiksindretning.

Derfor er en stor del af undervisningen på “frisør” praktisk orienteret projektarbejde, hvor der arbejdes i mindre grupper med butiksdrift, modeshow, hårsætning og design. Du henter inspiration og ideer mens du er på virksomhedsbesøg og modemesser.

Der undervises foruden grund- og valgfagene projektorienteret i følgende erhvervs- og uddannelsesspecifikke områder:

  • Frisør
  • Butiksdrift
  • Visuel markedsføring
  • Dekoration
  • Iværksætteri
  • Klædt på til job – styling og makeup
  • Salgsteknik


Undervisningen tilrettelægges i alle fag på grundlag af anvendelsesorienterede faglige problemstillinger og med fokus på elevens undersøgende, eksperimenterende, kollaborative og reflekterende praksis.

Sådan kommer du i gang!

Din erhvervsuddannelses varighed og opbygning afhænger af din alder og erfaring.

  • Senest to år efter 9./10. klasse? Start på GF1
  • Afsluttet 9./10. klasse for over to år siden? Start på GF2
GF1 – Frisør, Fashion og butiksdrift

Grundfag

    • Dansk E
    • Design E
    • Afsætning F
    • Derudover udbydes Dansk D/C, Engelsk D/C, Afsætning D/C, It D/C, Erhvervsøkonomi D/C, Design C, Matematik C og støttefag.
  • Erhvervsfag 
  • Prøver og eksamen

GF2 – Frisør

Grundfag

    • Dansk E
    • Design E
    • Afsætning E

Derudover udbydes Dansk D/C, Engelsk D/C, Afsætning D/C, Erhvervsinformatik D/C, Virksomhedsøkonomi D/C, Design C, Matematik C og støttefag.

 
Der er ansøgningsfrist to gange om året – 14. juni (august 2024) – 6. december (januar 2025)

Husk at der også skal søges via optagelse.dk

Ansøgning om kvoteplads grundforløb 2 frisor skrivbar(pdf)

  • Nye muligheder for virksomheder og lærlinge

    Et nyt forsøg vil hjælpe virksomheder med at tiltrække elever fra hele landet. Forsøget betyder dermed også, at unge får en større rækkevidde, når de søger læreplads. I dag kan unge på erhvervsuddannelserne kun bo på skolehjem, mens de er på skoleophold. Når de er ude på deres læreplads, skal de bo hjemme eller for sig selv. Forsøget betyder som noget helt nyt, at eleverne kan bo på skolehjem, både når de er på skole, men også når de er på deres læreplads.

    Ordningen er for dig der har indgået en ordinær lærlingekontrakt, ny mesterlæreaftale, kombinationsaftale, restuddannelsesaftale, samt kort aftale eller delaftale under skolepraktik, og som er optaget på skolehjemmet inden udgangen af 2019. Er du indskrevet inden denne dato, kan du færdiggøre din praktikuddannelse med ophold på skolehjemmet.
    Herudover er der et krav, at du har min. fem kvarters transporttid med offentlig transport fra din bopæl til din virksomhed.

    Pris for kost og logi: kan oplyses ved kontakt til skolen på tlf.: 97854300

Vejledning til ansøgning om anderledes eksamensafvikling

Hvem kan søge? – Hvad kan søges? – Hvordan kan man søge?

I særlige tilfælde kan en elev tilbydes eksamensforhold, der afviger fra det normale. For eksempel kan elever med dokumenteret ordblindhed tilbydes forlænget tid til skriftlige- og mundtlige prøver. Andre forhold kan efter en konkret vurdering give anledning til særlig afvikling af eksamen.

Ansøgning på baggrund af ordblindhed eller læsevanskeligheder bliver behandlet efter Struer Statsgymnasiums generelle retningslinjer. Ansøgningen skal være ledsaget af en anbefaling fra læsevejleder.

Anderledes begrundede ansøgninger behandles efter individuelle skøn og skal ledsages af lægefaglig udtalelse der faktuelt og konkret beskriver funktionsnedsættelsen samt lægens konkrete forslag til, hvordan handicapulempen kan afhjælpes i prøvesituationen. Det er altså ikke tilstrækkeligt alene at give dokumentation for, at man har en bestemt diagnose. Dokumentationen skal også være knyttet til ansøgerens nuværende alder og det at man går på en ungdomsuddannelse. Ved funktionsnedsættelser der ikke er varige, vil vi kræve en dokumentation der er aktuel kort før eksamen. En udtalelse fra et tidligere skoleforløb anses ikke for tilstrækkelig dokumentation, men i tilfælde af kronisk sygdom kan samme lægeerklæring anvendes igen ved seneres ansøgninger.

Ansøgningsskemaet skal udfyldes med navn, klasse, skoleår, fag og holdbetegnelser; det skal afleveres på skolens kontor og det skal være ledsaget af skriftlig begrundelse, anbefaling fra læge eller læsevejleder.

Det er elevens ansvar, at ansøgningen omfatter alle de fag, hvor der er behov for særlig afvikling af den afsluttende eksamen og eventuelle termins- og årsprøver, og at ansøgningen er afleveret mindst to måneder før de berørte prøver.

Ansøgningen behandles af rektor eller vicerektor. En bevilling gælder for et år og ansøgeren får en bekræftelse via Lectios beskedservice.

Ansøgningsblanketten opbevares på skolen i hele det skoleår ansøgningen gælder, hvorefter blanketten makuleres. Vedlagte lægeerklæringer opbevares i din sagsmappe, indtil du forlader institutionen, og makuleres derefter.

Struer Statsgymnasiums generelle retningslinjer for forlænget tid til eksamen for elever med ordblindhed eller elever med læse- og stavevanskeligheder

Det anbefales, at elever med it-startpakke medbringer pc med læse-og stavekompenserende programmer og ekstraudstyr til eksamensforberedelsen til mundtlig eksamen og til skriftlig eksamen (må dog ikke anvendes til delprøver uden hjælpemidler).

Skriftlig eksamen

Ved delprøver uden hjælpemidler gives ikke forlænget tid.

Ved øvrige prøver og delprøver med hjælpemidler forlænges prøvetiden med 1time.

 

Mundtlig eksamen

Der gives ikke forlænget tid til prøver mere end 8 timers forberedelse.

Til øvrige fag hvor der skal læses ukendt tekst og/eller ukendt bilagsmateriale i

forberedelsestiden, gives der 50% ekstra forberedelsestid, hvis forberedelsestiden er på mellem 20 og 60 min

og 1 time ekstra forberedelsestid, hvis forberedelsestiden er 3 timer.