Kantinen

Tilbage

Køkkenet laver mad til mange

Køkkenet består af 1 køkkenleder, 2 kokke, 8 assistenter og 2 ernæringsassistentelever.

I kantinen vil I til dagligt blive mødt af Gurli og af og til et par hjælpere som er elever fra skolen.

Vi laver til daglig mad til eleverne der bor på kostskolen, varme/lune og kolde retter til kantinen, og mad til lærermadordning. Udover det laves der mad til diverse fester og arrangementer, i huset, og på skolen.

Vores holdninger og prioriteringer omkring maden kan beskrives med følgende:

  • Bruge friske, gode, og om muligt lokale råvarer i vores madlavning
  • Helst hjemmelavet mad fra bunden
  • Arbejde ud fra de 10 kostråd
  • Vælge groft og fuldkorn hvor vi kan
  • Servere fisk hverdag
  • Frugt og grønt til måltiderne
 
Temamenu ca. 1 gang pr måned

Vi vil som køkken gerne gøre de unge bevidst over hvad de putter i munden, selvom de nok ikke altid er enige med os. Samtidig synes vi det er vigtig ikke at blive for fanatisk og bruge sund fornuft, der skal være plads til lidt sødt en gang imellem. Vi vil selvfølgelig gerne imødekomme ønsker, men indenfor rimmelighedens grænser.

Vi er sundhedscertificeret som skole, som betyder at køkkenet er nøglehulsmærket.